t+31 (0)77 351 36 95
toggle menu
toggle menu

Kinder-EHBO

Veiligheid van kinderen is van het grootste belang en daarom is het belangrijk om te weten hoe u snel kunt handelen in noodsituaties. Bij Veilig Ondernemen bieden we kinder-EHBO-cursussen aan om u te helpen voorbereid te zijn op eventuele noodgevallen.

Er zijn veel verschillende gevaren waar kinderen dagelijks mee te maken kunnen krijgen. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende gevaren bij kinderen:

  • Valpartijen: Kinderen zijn vaak erg actief en kunnen gemakkelijk struikelen, vallen en zich bezeren.
  • Verstikking/verstikking door voedsel: Kleine voorwerpen of voedsel kunnen vast komen te zitten in de luchtwegen van kinderen en leiden tot verstikking of verslikking.
  • Brandwonden: Kinderen zijn nieuwsgierig en kunnen per ongeluk hete vloeistoffen of hete oppervlakken aanraken, waardoor ze brandwonden oplopen.
  • Verdrinking: Kinderen zijn vatbaar voor verdrinking, vooral in ondiepe wateren zoals zwembaden, badkuipen en zelfs emmers met water.
  • Snijwonden: Kinderen kunnen zichzelf snijden met scherpe voorwerpen zoals messen, scharen of glas.
  • Vergiftiging: Kinderen kunnen vergiftigd raken door het inslikken van giftige stoffen zoals huishoudelijke schoonmaakmiddelen, medicijnen of giftige planten.
  •  Fietsongelukken: Kinderen die fietsen kunnen betrokken raken bij ongelukken en verwondingen oplopen.

Het is belangrijk om kinderen te beschermen tegen deze gevaren en hen te leren hoe ze veilig kunnen blijven. Het volgen van een kinder-EHBO-cursus kan u helpen om snel en effectief te kunnen handelen in geval van nood en levens te redden.

Onze kinder-EHBO-training van Veilig Ondernemen biedt u de vaardigheden en kennis die u nodig heeft om snel en adequaat te kunnen handelen in geval van een noodsituatie. Onze deskundige instructeurs leren u de nieuwste EHBO-technieken en -procedures om ervoor te zorgen dat u vol vertrouwen kunt handelen.

Onze kinder-EHBO-cursus biedt niet alleen gemoedsrust, maar het stelt u ook in staat om een verschil te maken in het leven van een kind. Door te weten hoe u snel kunt handelen, kunt u mogelijk levens redden en ervoor zorgen dat kleine problemen niet escaleren tot ernstigere situaties.

Kosten:

De cursus kinder-EHBO word altijd op maat opgesteld en is altijd incl. certificering en naslagwerk. De kosten van de cursus worden vaak vergoed wanneer je aanvullend verzekerd bent. Dit gaat niet van je eigen risico af, neem hiervoor contact op met je zorgverzekeraar.  

Klik hier op ons overzicht van vergoedingen

Meer weten

Vragen of meer informatie?

Onze keurmerken