t+31 (0)77 351 36 95
toggle menu
toggle menu

preventiemedewerker

Volgens de normen van de Arbowet (artikel 13) is elke onderneming verplicht om minimaal één preventiemedewerker aan te wijzen. De ondernemer kan zelf zorg dragen voor de opleiding maar het is ook toegestaan om deze taak gedeeltelijk uit te besteden bij een extern bedrijf. Een belangrijke taak van de preventiemedewerker is het opstellen en onderhouden van een RI&E.

Onderdelen van de cursus preventiemedewerker zijn:

  • Het opstellen van een RI&E.
  • Uitleg over Arbobegrippen en relevante Arbowet en -regelgeving.
  • Het opstellen van een bedrijfshulpverleningsplan.
  • Brandveiligheid en diefstal.
  • Uitvoeren van Arbomaatregelen.

De Arbowet die per 1 juli 2017 is ingegaan, geeft duidelijk aan dat de preventiemedewerker een centrale rol in de Arbowet krijgt. Een preventiemedewerker zorgt voor goede werkomstandigheden en werkt aan duurzame inzetbaarheid.

Wij geven de cursus op locatie en in een periode van zes weken maken wij de medewerker vertrouwd met deze functie. De bijeenkomsten zijn steeds van korte duur (maximaal twee uur), waarna de kandidaat opdrachten meekrijgt en richtlijnen om deze uit te voeren.

Kosten:

Alle opleidingen worden op maat gemaakt, er zijn geen standaard prijzen voor. Neem als bedrijf of vereniging contact met ons op en dan inventariseren we wat er precies nodig is. Op basis daarvan maken wij een offerte.

Meer weten

Vragen of meer informatie?

Onze keurmerken